Rendang vlees met gewokte basilicum-paprika

home > conimex-recepten > Rendang vlees met gewokte basilicum-paprika

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Pel en snijd de ui in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in ringen. Verhit een grote wok, voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes
en de ui 2 minuten. Roer er de boemboe en 1,5 dl water door en laat het geheel 3-4 minuten
op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is. Verhit ondertussen een scheutje olie in een andere wok of grote hapjespan. Voeg de paprikaringen toe en wok deze 3 minuten. Voeg de basilicumblaadjes toe en wok deze 1 minuut mee Verdeel de rijst over 4 borden. Schep het rendang vlees en de paprika ernaast.

Op tafel
Zet Conimex Seroendeng en Ketjap Manis op tafel als extra smaakmakers.

Lekker anders kan ook:
Voeg met de ui een teentje knoflook en een fijngeraspt stukje gember toe. Ook lekker met sperzieboontjes in plaats van paprika.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g rijst 1 (rode) ui 3 paprika’s (rood, geel en groen) Conimex Wok Olie 400 g rundvleesreepjes 1 bakje Conimex Boemboe
voor Rendang Vlees 15 g basilicumblaadjes