Rijst- en garnalensalade met uitjes

home > conimex-recepten > Rijst- en garnalensalade met uitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Was en verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in dunne plakken. Kook de broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten gaar. Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers uit. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze eerst in drieën en vervolgens in de lengte in reepjes. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de garnalen ca. 3 minuten. Bestrooi met de kerrie (en wat zout en peper) en wok 1 minuut. Daarna laten afkoelen. Roer een dressing van het limoensap en -schil en 2 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Meng met de afgekoelde rijst, broccoli, de helft van de lente-uitjes en de kerriegarnalen. Verdeel de rijstsalade over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de lente-ui en royaal met gebakken uitjes.

Op tafel
Zet Conimex Ketjap Manis op tafel voor een extra diepe smaak.

Lekker anders kan ook:
Vervang de limoen door citroen of sinaasappel.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Lychee, sinaasappel en aardbeisalade toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g rijst 600 g broccoli 1 limoen 6 lente-uitjes Conimex Wok Olie 400 g gepelde ongekookte garnalen 1 el Conimex Kerrie Djawa 1 bakje Conimex Gebakken Uitjes