Thaise Sweet Chili noedelsoep met kip en paksoi

home > conimex-recepten > Thaise Sweet Chili noedelsoep met kip en paksoi

Was en snijd de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en hak de peper fijn.

Was en snijd de paksoi in reepjes of trek van kleine paksoi alleen maar de blaadjes los.

Snijd de lente-uitjes (ook het groen) schuin in ringen.

Snijd de kipfilet in reepjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 3 minuten.

Voeg de rode peper toe en bak deze 1 minuut mee. (Als je het minder heet wilt, kun je gewoon minder peper toevoegen).

Voeg de paksoi toe en roerbak deze 2 minuten mee.
Roer er vervolgens ca. 10 eetlepels woksaus door en wok nog 1 minuut.

Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook.

Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar. Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.

Voeg de lente-uienringetjes toe en serveer direct in 4 grote kommen.

Op tafel
Zet voor een lekker knappertje Conimex Gebakken Uitjes op tafel en geef er versgehakte koriander bij om naar eigen smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook:
Je kunt in plaats van kip ook reepjes vis of zeevruchten gebruiken voor de soep. Vervang dan de kippenbouillon door visbouillon en geef er een partje limoen bij om aan tafel zelf boven de soep uit te knijpen.

Bijpassend voor- en nagerecht:
Lekker vooraf Aziatische Garnalendip en Citroensorbet mét toe.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

1 Spaanse rode peper

600 g paksoi 4 lente-uitjes 400 g kipfilet Conimex Wok Olie Conimex Woksaus Thaise Sweet Chili 1.5 l kippenbouillon (van 1 tablet) 1 zak Conimex Wok Noedels