Tofusaté met Five Spice kool en wortel

home > conimex-recepten > Tofusaté met Five Spice kool en wortel

Snijd de tofu in blokjes van ca. 3 cm. Leg ze in een schaal, schenk er een flinke scheut woksaus en 2 eetlepels olie over. Goed mengen en 15 minuten laten marineren.

Was en halveer de kool en snijd in repen.

Schil de wortel en snijd in ruitjes of halve plakjes.

Verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Rijg de tofublokjes aan 12 satéstokjes.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd). Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.

Rooster ondertussen de saté onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en knapperig. Geregeld keren.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten. Voeg de koolreepjes toe en wok deze 2 minuten mee.

Voeg 6 eetlepels woksaus toe en warm het geheel goed door.

Schep de rijst in 4 diepe borden of kommen, leg de tofusaté en de five spice kool en wortel ernaast. Bestrooi met de gebakken uitjes.

Op tafel
Lekker met Conimex Kroepoek Naturel en geef er versgehakte koriander bij om naar eigen smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook:
Marineer de blokjes tofu in een mengsel van sojasaus, wok olie en mango chutney voor een aparte smaak!

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Limoenkwark.





Ingrediënten voor 4 personen

Benodigdheden voor 4 personen:

400 g tofu Conimex Woksaus Chinese
Five Spice Conimex Wok Olie 1 Chinese kool 1 winterwortel 400 g rijst Conimex Gebakken Uitjes