Bloemkoolcurry

home > curry > Bloemkoolcurry

Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan en bak de bloemkoolroosjes ± 5 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ± 10 minuten op middelhoog vuur. Rooster de komijn zaadjes in een droge koekenpan 1 minuten. Verhit ondertussen een andere koekenpan met 2 eetl. olie, voeg de uien, knoflook, en gember toe en bak zachtjes 10 minuten. Voeg nu het komijnzaad, korianderpoeder, chilipoeder, kurkuma en evt. de garam masala toe. Bak 2 minuten mee. Voeg de bloemkoolroosjes, aardappelblokjes en kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer met basmatirijst.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetl. olie
1 grote bloemkool, in roosjes
1 ui, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
50 g verse gemberwortel, geraspt (of 1 theel. gemberpoeder)
2 aardappels, geschild, in blokjes
1 theel. korianderpoeder
1theel. komijnzaad – ½ theel. chilipoeder of cayennepeper
1 theel. kurkuma
evt. 1 theel. garam masala (curry specerijenmengsel, kant-en klaar te koop)
1 blik kokosmelk
zout, peper
basmati rijst