Curry met garnalen tomaat en koriander

home > curry > Curry met garnalen tomaat en koriander

Eerst de garnalen (gepeld) roerbakken met 2 tenen knoflook en een snufje zout over de garnalen, tot ze rood zijn, en knoflook bruin is met een beetje koriander erbij (de verse dus), niet te veel (klein handje). Uit de pan/wok nemen en apart zetten.
Dan de kruiden fijn stampen, dus koriander, komijn, mosterd zaadjes bruin.
Beetje olie in de pan, eerst de sjalotjes fruiten,dan kruiden erin, en kerrie blaadjes, goed vermengen circa 6 minuten. Tomaat in stukjes erbij doen, weer een klein handje koriander (verse blaadjes).
Dan een flinke eetlepel curry pasta (patak), goed mengen tot het een gladde massa is, dan geleidelijk yoghurt erin doen, niet te veel. Limoen sap (een halve). Goed roeren, wanneer te dik beetje water erbij doen. Het mag absoluut niet te waterig worden. Suiker erbij, dan op het laatst de garnalen. Dan weer een klein handje koriander blaadjes (vers). Goed roeren. Deksel erop en circa 15 min. laten sudderen op klein vuur.
Intussen oven aan, ciabatta erin om te soppen in de saus (naan brood mag ook). Ik doe zelf altijd chiabatta (krokant erg lekker), naan kost te veel tijd om zelf te maken en kant en klare naan is niet lekker.
Serveren maar met laatste restjes koriander blaadjes
Lekker met schijfjes komkommer en tomaat.
Bereiding een half uur tot 40 minuten.
Deze basis kan je ook gebruiken voor stukjes gegrilde kip, of gebakken stukjes kipfilet.





Ingrediënten voor 4 personen

1 theel. komijn
1 theel. korianderzaad
1 theel. bruin/zwart mosterdzaad (indiaas)
handjevol kerrieblaadjes, liefst vers
1 flinke el pataks milde curry
1 bosje verse koriander
1 bekertjes yoghurt (biogarde) naturel
1 limoen
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 grote tomaat, grof gesneden
grote garnalen voor 2 personen
1,5 eetl. suiker
3 kleine sjalotjes, gehakt