Curry van gestoofd rundvlees

home > curry > Curry van gestoofd rundvlees

Voor een milde, niet al te pittige en kindvriendelijke stoofschotel is dit een prima recept. Met een beetje kokos erdoor maak je de curry mild, zonder dat het meteen een overheersendende kokossmaak krijt.
Snijd het vlees in stukken van ongeveer 4cm. Meng alle kruiden met 4 eetlepels bloem. Haal het vlees door de bloem, zodat alles bedekt is.
Maak de ui en de knoflook tot een papje in een vijzel of met behulp van een blender.
Smelt de boter en olie in een pan en bak het bebloemde vlees rondom bruin aan.
Voeg vervolgens het knoflook-ui mengsel toe, samen met de blaadjes djeroek poeroet. Bak dit even goed door. Voeg vervolgens zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Laat het vlees op het allerkleinste pitje ongeveer 2 uur stoven.
Voeg aan het eind wat kokos naar smaak toe en laat dat nog 5 minuten meepruttelen.
Lekker met basmatirijst en bijvoorbeeld sperziebonen





Ingrediënten voor 4 personen

500 gram doorregen runderlappen
beetje bloem
klontje boter
eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook
1 flinke ui
1 theelepel djahe (=gemberwortel)
1 theelepel zout
1 theelepel djintan (=komijnzaad)
1 theelepel kurkuma (=koenjit)
2 sereh sprieten (=citroengras)
2 theelepels gemalen zwarte peper
1/2 theelepel loas (=galangawortel)
2 blaadjes djeroek poeroet
optioneel:
3 eetlepels creamed coconut (blokje geconcentreerde kokos)