Kip met curry en kokosmelk

home > curry > Kip met curry en kokosmelk

Snipper de ui en snijd de kippenfilets in blokjes. Snijd het fruit in stukken.
Fruit de ui in olie, doe er de kippenblokjes bij en bak die aan alle kanten bruin. Voeg er de kerriepoeder en kokosmelk aan toe en laat alles 5 minuutjes pruttelen.
Giet dan indien nodig een glas water bij de kip en doe er de stukken fruit bij. Kruid met zout en peper.
Zet een deksel op de pan en laat alles een half uurtje pruttelen op een zacht vuurtje. Dien dit gerecht bij voorkeur op met basmatirijst.





Ingrediënten voor 4 personen

Een iets exotischer gerecht, maar wel makkelijk om te maken en snel klaar. Het gerecht is trouwens lekkerder als het de avond ervoor klaarmaakt.
4 kippenfilets, 1 ui, 1 appel, 1 banaan, 4 eetlepels kerriepoeder, 8 eetlepels kokosmelk, olie, zout en peper