Koolcurry, een zeer snelle en simpele curry. Zeer mild.

home > curry > Koolcurry, een zeer snelle en simpele curry. Zeer mild.

Verhit de olie, met de mosterdzaden, urad dal, djinten en het pepertje. Als de mosterdzaden beginnen te knappen, doe je de groenten en de kool erbij, samen met wat zout en kurkuma.
Bak het mengsel even op een hoog vuur, voeg wat water toe en kook het daarna 20 minuten op een laag pitje. *Urad dal, Ze komen van origine uit India en worden daar gekookt gegeten en gebruikt voor soep en puree. Hele boontjes heten daar urad. Gespleten boontjes zonder velletje (net zo’n product als spliterwten) worden urad dal genoemd.





Ingrediënten voor 4 personen

½ witte kool
1 kop gemengde groenten (neem in godsnaam wat roods!)
1 groene peper
1 theel. urad dal*
1 theel. mosterdzaad
1 theel. djinten
1 theel. kurkuma
1 eetl. olie
zout
water