Spruitjescurry met aardappelpartjes

home > curry > Spruitjescurry met aardappelpartjes

Doordat ik de laatste tijd wat Indiaas had gekookt, vond ik het de hoogste tijd om eens te experimenteren met wat Hollandse groenten. Spruitjes zijn ideaal, net als vele andere koolsoorten om lekker te kruiden. Je kan er veel kanten mee op. Zoals in dit vetarme gerecht, maar boordevol vitaminen en koolhydraten.
Dit gerecht kost je ongeveer 30 minuten om klaar te maken.
Snipper de ui, knoflook en gember. Hak ze helemaal fijn.
Meng de kruiden door elkaar roer er 2 eetlepels water door, zodat je een pasta krijgt.
Fruit de ui op niet al te hoog vuur in de olie, voeg dan de gember toe en tot slot de knoflook.
Roer de pasta er door. Laat dit al roerend meebakken, zodat de geuren flink los komen. Voeg een kopje water toe en laat het mengsel even flink doorkoken.
Voeg de spruiten en aardappelpartjes toe. Laat het een paar minuten doorkoken, zorg dat het niet droogkookt! Voeg dan eventueel wat water toe.
Doe een deksel op de pan en zet het vuur zacht. Laat het in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Karbonades zijn er erg lekker bij.
Een lekker aromatisch spruitjes gerecht.





Ingrediënten voor 4 personen

4 eetlepels plantaardige olie
2 uien
1 teen knoflook
1 stukje verse gember ca. 2-3 cm lang
500 gram spruitjes
400 gram aardappels in partjes
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel kurkuma
1 theelepel chilivlokken of poeder
1 kopje water