Garnalenomelet

home > eieren-en-eiergerechten > Garnalenomelet

Fruit de gesnipperde ui in een eetl. hete boter glazig en blus af met slagroom. Voeg dille toe en laat het mengsel even doorkoken. Giet er de met maïzena vermengde witte wijn bij, roer de saus goed door en breng deze pikant op smaak met aroma, zout, citroensap en paprikapoeder. Roer de garnalen door het sausje en verwarm ze. Klop de eieren met zout, smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak een omelet. Schep deze op een groot bord en snijd de omelet voorzichtig open. Vul deze met de garnalen in de pikante saus. Snijd de omelet in vieren, en verdeel ze over de borden. Geef er een verse salade bij.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g garnalen, 6-8 eieren, 2 eetl. boter, 1 ui, ¼ l. slagroom, 2 theel. fijngemalen dille, 1/8 l. witte wijn, 2-3 eetl. maïzena, aroma, citroensap, zout, scherp paprikapoeder