Cornish Pasties een speciaal lunchgerecht

home > engels-koken > Cornish Pasties een speciaal lunchgerecht

Verhit de oven voor op 210ºC. Vet een bakplaat in met gesmolten boter of olie. Doe bloem en mosterd in de keukenmachine, voeg boter toe; tot een kruimelig mengsel bewerken. Voeg bijna al het water toe. Bewerk in 20 sec. tot deeg, voeg eventueel meer water toe. Leg deeg verpakt in plasticfolie in de koelkast. Meng rundergehakt, aardappelen, ui, en peterselie. Voeg bouillon toe en breng op smaak met peper, zout, mosterd en mierikswortel. Goed mengen. Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Snijd met een schotel zes cirkels van Ø 16 cm uit. Verdeel de vulling over het midden van de zes deegrondjes. Bestrijk de deegranden met ei en breng de randen samen tot een halve cirkel. Knijp met de vingers de randen golvend samen. Bestrijken met ei en op een bakplaat 10 min. in de voorverwarmde oven bakken. Temper de oven tot 180ºC. en bak nog eens 20 min. Warm opdienen. Let op: koude pasteitjes zijn geschikt als werk- of schoollunch. Ze werden vroeger gebakken voor de boeren die de hele dag buiten werkten en voor mijnwerkers. Ieder gezinslid had zijn eigen voorkeur voor de vulling, dus werd ieder pasteitje van initialen voorzien. De rand is gegolfd zodat je de pastei gemakkelijk vast kunt houden.





Ingrediënten voor 4 personen

Deeg: 350 g tarwebloem, ½ theel. droge mosterd, 120 g boter, 1-3 eetl. water
Vulling: 250 g rundergehakt, 2 kleine kruimige aardappelen, geschild en fijngehakt, 1 middelgrote ui, ¼ kop verse, fijngehakte peterselie, 60 ml runder- of kippenbouillon, witte peper, zout naar smaak, ¼ theel. Engelse mosterd, 1 theel. gemalen mierikswortel, 1 losgeklopt ei, voor de glanas