Pan Haggerty (aardappelkoek) met een knapperig korstje

home > engels-koken > Pan Haggerty (aardappelkoek) met een knapperig korstje

Smelt vet in een kleine pan, bak bacon 3 min. Uit de pan halen en op keukenpapier uit laten lekken. Voeg uien toe en bak ze 5 min.; uit de pan halen. Leg op de bodem van een braadpan dakpansgewijs eenderde van de aardappelschijfjes. Strooi er eenderde deel uien, bacon en kaas over. Breng op smaak met peper en zout. Doe hetzelfde met de rest zodat er drie laagjes aardappel, ui, bacon en kaas ontstaan. Afdekken met aluminiumfolie en 1 uur op laag vuur bakken, tot de aardappelen gaar zijn. Let op: de pan moet een dikke bodem hebben, anders verbranden de aardappelen en worden ze niet gelijkmatig gaar. Pan Haggerty kan ook 1-1½ uur in een ingevette cake vorm van Ø 23 cm. in de oven op 180º C. worden gebakken.





Ingrediënten voor 4 personen

3 grote kruimige aardappelen, geschild, in dunne schijfjes, 2 plakjes bacon, fijngehakt, 3 middelgrote uien, in dunne ringen, 30 g rundervet, 1¼ kop geraspte cheddar, witte peper naar smaak