Fish and Chips

home > engels-koken > Fish and Chips

Beslag: zeef bloem en meel in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Meng water, melk, ei en azijn. Giet dit mengsel geleidelijk in het midden van de bloem. Roer tot een glad beslag met een houten lepel; 10 min. laten rusten. Werk de vis bij, verwijder vel en/of graat, daarna in kleine porties snijden. Schil de aardappelen en snijd er patat van. Leg de patat tot gebruik in water. Verhit olie of frituurvet in een frituurpan. Dep de aardappelen droog. Laat de patat met een paar tegelijk in matig hete olie zakken. Bak op matig vuur in 4 min. goudgeel. Op keukenpapier uit laten lekken. Verhit vlak voor het opdienen het vet opnieuw en bak de patat in gedeelten knapperig en bruin voor de tweede keer. Uit laten lekken en opdienen met vis. Temper olietemperatuur. Wentel de vis door het beslag. Frituur 4-5 min. tot het beslag knapperig en goudbruin is. Op keukenpapier uit laten lekken. Serveren met azijn en veel zout.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g tarwebloem, 50 g zelfrijzend bakmeel, zout naar smaak,1,5 dl water, 2 dl melk, 1 ei losgeklopt, 2 eetl. witte azijn, 1 kg witte gefileerde vis, 5 grote kruimige aardappelen, 2 citroenen, frituurvet of olie