Belgische winterse erwtensoep

home > erwtensoepen > Belgische winterse erwtensoep

Groenten in stukken snijden.
Groenten (behalve erwten en spliterwten) samen met de varkenspoten laten sudderen.
Na een uurtje, mogen de varkenspoten eruit.
De spliterwten mogen erbij. Weer een half uurtje laten sudderen.
Alles mixen. De erwtjes en eventueel vlees van de varkenspoten toevoegen en nog een kwartiertje laten doorkoken.
Serveertips:
Is zeer lekker. Kan ook met een beetje kaas of met gebakken korstjes.
Helpt als je met oudejaar veel borrelt en je drinkt dan een goede tas soep.





Ingrediënten voor 4 personen

Erwtensoep die al jaren in de familie gemaakt wordt.
2 varkenspoten, 4 preien, 4 ajuinen, 1 knolselder, 4 aardappelen, 500 g spliterwten, 300 g verse of diepvrieserwten, 6 bouillonblokjes, water