Erwtensoep met kluif

home > erwtensoepen > Erwtensoep met kluif

De erwten wassen en een nacht weken in ruim water.(Of gewoon kant en klare spliterwten kopen)
Bereidingswijze
De erwten uit laten lekken en met de spekblokjes, soepgroente, vlees en aardappelen in de geprepareerde Romertopf doen.
Bouillon, witte wijn en kruiden toevoegen en de soep ongeveer 2 uur laten koken in de gesloten schaal.
Vervolgens het vlees van de bot ontdoen, klein snijden, met de peterselie weer aan de soep toevoegen en deze goed heet serveren.
Serveertips:
Heerlijk met roggebrood en katenspek.





Ingrediënten voor 4 personen

Erwtensoep met kluif uit de Romertopf.
250 g groene erwten.
100 g blokjes doorregen spek.
100 g gesneden selderij.
1/4 kg gesneden prei.
1/4 aan blokjes gesneden knolselderij.
1/2 kg knieschijf of krabbetjes.
4 middelgrote, geschilde, aan blokjes gesneden aardappelen.
1 l bouillon.
1/4 l witte wijn.
1 theelepel witte peper.
1 mespunt thijm.
1 mespunt marjolein.
1 bosje gehakte peterselie.