Erwtensoep met lamsvlees

home > erwtensoepen > Erwtensoep met lamsvlees

Prei, selderijknol en winterpeen in plakjes kleinsnijden en wassen.
Uien en knoflook schillen en eveneens fijnsnijden. Spliterwten wassen.
In een pan 1 liter water aan de kook brengen.
Hieraan toevoegen de in blokjes gesneden
lamsbout, twee kruidenbouillonblokken, zout en peper. Circa 1 uur zachtjes gaar laten worden.
Ondertussen in andere pan 2 liter water doen
met 2 kruidenbouillonblokken. De gewassen en fijngesneden groenten, ui, knoflook en de gewassen spliterwten hieraan toevoegen.
De massa aan de kook brengen en zachtjes laten koken. Circa 1 uur.
De lamsboutblokjes en bouillon aan erwtensoep met thijm en basilium toevoegen.
Tot slot 2 eetlepels crème fraîche door de soep roeren en wat fijngesneden peterselie.
Serveertips:
Serveer de soep met bruin stokbrood of bruin brood en in plakjes gesneden runderrookworst.





Ingrediënten voor 4 personen

Minder machtig dan met varkensvlees en heel lekker.
3 liter water – 1 pond lamsbout in blokjes gesneden – 1 pond spliterwten – 2 preien – 2 grote winterpenen – 1 selderijknol – 3 uien – 4 tenen knoflook – 4 tuinkruiden-bouillonblokken -thijm – basilicum – en wat verse peterselie – peper – zout – en twee
eetlepels crème fraîche