Erwtensoep van Elly

home > erwtensoepen > Erwtensoep van Elly

Bak de in ringen gesneden uien samen met de schouderkaronades in de margarine. Zorg dat het vlees gaar gebakken is en de ui iets meer dan glazig. Vul de pan met 3 liter water. Kook het water en voeg de spliterwten toe. Zodra de spliterwten uitelkaar gevallen zijn de karbonades met de vleesvork eruit vissen en het vlees van het bot in kleine stukjes snijden. De pan van het vuur nemen en de brij met de staafmixer gladmixen. Zet de pan terug op het vuur en zet het vuur zo hoog dat de soep pruttelt. Voeg de groente toe en de worst in plakjes. Na 10 minuten de mixsoep van Maggie toevoegen en tevens de kleine stukjes schouderkarbonade. Nog 10 minuten laten koken. Klaar!
Serveertips:
Eventueel te serveren met witte rijst en sambal. Er kunnen ook stukjes aardappel in dan heb je een volledige maaltijd. Naast de soep kun je ook roggebrood met zeeuwse spek serveren.

Ingrediënten voor 4 personen

Heerlijke, stevige maaltijdsoep geerfd van een tante van mijn man. Helaas leeft ze niet meer maar liet ze dit gelukkig achter!! Wij beginnen de winter met deze soep op 11 november, de verjaardag van onze zoon. Het is gemakkelijk en snel en je kunt er een grote hoeveelheid van maken. Wij plezieren er elk jaar de verjaarsvisite mee.
3 uien, 2 zakken spliterwten, 2 doosjes mixsoep groentesoep van Maggie, 2 schouderkarbonades, 50 gram margarine, 2 zakken soepgroente, 2 rookworsten van Unox, eventueel zout en peper.