Holtkamper erwtensoep

home > erwtensoepen > Holtkamper erwtensoep

Was de erwten. Snijd de prei in ringen, de winterwortel in plakjes en de knolselderij in blokjes.
Doe de erwten in de pan, vul deze met water tot de erwten onder staan en breng dit, samen met het vlees en wat zout aan de kook. Laat het koken en schep ondertussen het schuim eraf. Laat een uur zachtjes koken. Doe daarna de prei, wortel en knolselderij erbij en laat weer een uur zachtjes koken. Voeg tenslotte de in plakjes gesneden rookworst toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveertips:
Na een dag afkoelen is deze soep opgewarmd nog lekkerder. Tijdens het afkoelen wel regelmatig roeren, anders wordt hij zuur.





Ingrediënten voor 4 personen

(H)eerlijke stevige erwtensoep. Na een dag nog lekkerder!
1 zakje spliterwten
250 g magere varkenspoulet of hamschijf
1 grote prei
1 grote winterwortel
1/2 knolselderij
1 rookworst
zout en peper