Ierse erwtensoep

home > erwtensoepen > Ierse erwtensoep

Snijd de ui de sla het ontbijtspek fijn. Kook de erwten in de bouillon gaar.
Verhit de boter in een grote sauspan en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg het spek de sla en munt en peterselie toe en bak voor ongeveer 2 min. vaak roeren! Zeef de bouillon en doe deze bij de gebakken groenten, voeg de erwten, zout, peper en suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 min. zachtjes sudderen, steeds goed doorroeren. Proef of de smaak naar wens is en breng eventueel nog wat op smaak. Bestrooi met gehakte peterselie.
Serveertips:
Je kunt er nog wat melk of slagroom aan toe voegen.





Ingrediënten voor 4 personen

Een soep gemaakt van hele groene erwten.
11/2L bouillon (rund of kalf), 350 g erwten(diepvries), 3 plakken ontbijtspek, 1 ui, 1 krop ijsbergsla, een snufje munt, een snufje peterselie, 2 eetl. boter, 1 theel. suiker, gehakte peterselie, zout en zwarte peper