Kerrie-erwtensoep

home > erwtensoepen > Kerrie-erwtensoep

Doe de kip in een pan met 3 l koud water en breng deze aan de kook.
Schuim het zorgvuldig af.
Snijd de winterwortel (hart eruit halen), de prei, de bleekselderij en champignons in stukjes.
Steek de kruidnagels in de uien en voeg dan alle groenten bij de kip.
Doe er de witte wijn, knoflook, foelie en de witte peperkorrels bij en laat het 50 min. trekken.
Giet daarna de bouillon door een doek en laat het afkoelen.
Was de sla goed en snijd klein.
Maak de uien schoon en snijd in kleine blokjes.
Smelt de boter en fruit hierin de uien tot ze glazig zijn.
Voeg dan de gesneden sla toe en laat het geheel enkele minuten sudderen.
Voeg dan de kerrie toe.
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de kippenbouillon, peterseliestelen en de doperwtjes toe en laat het geheel zachtjes garen tot de erwten goed gaar zijn. Laat de soep wat afkoelen.
Draai alles door een blender of gebruik de staafmixer.
Breng de soep terug aan de kook en voeg de room toe. Teveel? – rest in de vriezer (3 maanden houdbaar)!





Ingrediënten voor 4 personen

1½ kg kip zonder vel
1 winterwortel
1 flinke prei
2 stelen bleekselderij
100 g champignons
2 uien
4 kruidnagels
3 dl droge witte wijn
3 teentjes knoflook
foelie
peperkorrels, gekneusd
1 krop sla
3 uien
50 g boter
3 eetl. kerrie
3 l kippenbouillon
½ bosje peterseliestelen
500 g diepvriesdoperwten
2 dl room