Koosjere erwtensoep

home > erwtensoepen > Koosjere erwtensoep

Ruim water opzetten, vlees, mergpijp en knolseldery erbij.
Zachtjes 1 uur koken en af en toe roeren zodat er niets aankookt.
Doe een sudderplaat eronder.
Voeg uienringen, prei, aardappel en winterpeen toe.
Laat de runderworst 10 min. meetrekken.
Haal de worst uit de soep en snijdt het in stukjes en laat het nog 10 min. in de soep pruttelen.
Zout en peper naar smaak.
Serveertips:
Lekker met stokbrood met knoflookboter.





Ingrediënten voor 4 personen

100 g spliterwten gewassen
1 knolseldery
1 grote ui
2 grote preien
3 aardappelen, 400 g schenkelvlees
1 mergpijp
1 runderworst
peper, zout
knolseldery wassen en kleinsnijden
ui, prei in ringen
aardappelen in blokjes
winterpeen in stukjes