Ouderwetse erwtensoep

home > erwtensoepen > Ouderwetse erwtensoep

Spoel het vlees af en doe het samen met het spek, de erwten, het laurierblad,
het bonenkruid en het water in een pan. Laat het geheel een uur zachtjes trekken.
Maak intussen de prei en de knolselderij schoon en fruit dit in de olie. Haal het vlees
en het spek uit de pan en snij dit in kleine stukjes. Voeg het vlees, de gefruite groenten,
de groentebouillon, het karwijzaad, de peterselie en de bladselderij toe aan de soep.
Laat tenslotte de rookworst 10 minuten meetrekken.
Maak de soep naar smaak af met zout en vers gemalen zwarte peper.
Deze ouderwetse erwtensoep is heerlijk met een sneetje roggebrood met katenspek.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g krabbetjes of schouderkarbonade
200 g gerookt mager spek
250 g groene spliterwten
1 laurierblad
2 theel. bonenkruid
1 l water
250 g prei
200 g knolselderij
2 eetl. olie
½ l groentebouillon
1 theel. karwijzaad
2 tot 3 eetl. peterselie
2 tot 3 eetl. bladselderij
1 rookworst
zout naar smaak
peper uit de molen