Vegetarische erwtensoep met veg. rookworst of *rooktofu

home > erwtensoepen > Vegetarische erwtensoep met veg. rookworst of *rooktofu

Breng de erwten met het water aan de kook.
Schuim de bovenkant af als het kookt.
Snijd de ui fijn en de prei in ringen.
Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
Voeg de groenten toe als de erwten ongeveer een half uur hebben gekookt.
Laat doorkoken tot de erwten zijn stukgekookt en de soep op dikte is (circa 30 tot 40 minuten).
Verwarm in de laatste tien minuten de vegetarische rookworst in een pan,snijd in plakjes en voeg die aan het eind van de kooktijd aan de erwtensoep toe.
Gebruik je rooktofu, snijd die dan in plakjes en laat die de laatste 10 minuten met de erwtensoep meekoken.
Serveertips:
Lekker met roggebrood besmeert met verse roomkaas.
*Gerookte tofu die zowel rauw (gemarineerd) kan worden gebruikt, als verwerkt in groentengerechten.





Ingrediënten voor 4 personen

2 liter water
500 g spliterwten
2 uien
2 preien
halve knolselderij
2 aardappelen
zout en peper
1 vegetarische rookworst of 150 g *rooktofu