Vegetarische erwtensoep

home > erwtensoepen > Vegetarische erwtensoep

Pers de knoflook, versnipper de ui, schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de prei de kleine ringen en was ze.
Verhit olijfolie in de pan, fruit de knoflook met de ui.
Voeg 1.2 liter kokend water , en de spliterwten en de groentebouillontablet toe en laat 30 minuten koken. Roer regelmatig door en schep het schuim er soms uit.
Voeg na 30 min. de aardappels en prei toe en laat nog ongeveer 30 min. koken, roer soms door.
De soep is klaar als het een geheel is geworden, voeg eventueel wat water toe als ze te dik is.
Breng op smaak met de kerriepoeder, koriander en peper en zout.
Laat afkoelen (half uur tot een uur).
Serveertips:
Warm de soep opnieuw op, zo wordt snert immers oorspronkelijk gegeten; de smaak wordt veel beter. Schep in vier kommetjes of borden. Serveer met brood naar wens. Bij deze variant raad ik Naan-brood aan, liefst garlic-naan. Lekker met hummus on the side.





Ingrediënten voor 4 personen

Heerlijke erwtensoep met een Marokkaans tintje!
300 g spliterwten (gedroogd dus)
4 teentjes knoflook
2 rode uien
2 preien
2 middelgrote aardappels
1.2 dl water
1 groentebouillontablet
4 theel. kerriepoeder
3 theel. gedroogde koriander
zout, peper