Zuidelijke erwtensoep

home > erwtensoepen > Zuidelijke erwtensoep

Laat de kip, de soepgroente, het laurierblad en 1 tl. zout in 1,5 liter water tot een geurige bouillon trekken. Het hangt een beetje van de grootte van de kip af hoeveel tijd dit kost. (1 uur in ieder geval).
Zeef de bouillon en doe er de spliterwten bij en laat deze een half uur koken. Dan 1 ons rijst in de soep strooien en nog eens 15 minuten laten koken. De ui en de knoflook snipperen en in 2 eetl.. boter fruiten. Het vruchtvlees van de paprika’s in blokjes snijden en 3 minuten meebakken. Het kippenvlees van het bot halen en klein snijden. De chorizo in vieren snijden. Het paprika-uimengsel, het vlees en de worst door de soep roeren en deze op smaak afmaken met peper, zout en een paar druppels tabasco. Met geknipte selderij bestrooien.
Serveertips:
De bereidingstijd is langer dan 2 uur. Maar je hebt er natuurlijk eigenlijk geen omkijken naar.





Ingrediënten voor 4 personen

Een erwtensoep met een knipoog naar de Spaanse keuken. Het recept schoot me ineens weer te binnen. Mijn eters waren aangenaam verrast toen ik hun deze erwtensoep voorschotelde.
1 kip, 1 ons gesneden soepgroente, 4 ons spliterwten, 1 ons rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 rode paprikas, 250 g chorizo, 1 laurierblad, 1 theel. zout, boter, peper, tabasco, verse selderij.