Klassieke kaasfondue

home > fondue > Klassieke kaasfondue

Wrijf de binnenzijde van de fonduepan in met het gehalverde teentje knoflook. Giet wijn en citroensap in de pan en verwarm zachtjes tot het mengsel gaat borrelen. Draai het vuur laag en roer gelijdelijk de geraspte kaassoorten erbij met een houtenlepel. Blijf verwarmen tot de kaas gaat smelten, onder herhaaldelijk roeren. Maak in een kleine kom de maïzena aan met de kirsch. Roer dit door het kaasmengsel en laat dit gedurende 2-3 min. koken tot het mengsel dik en glad is; blijf roeren. Laat de fondue niet koken. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Dien op met blokjes stokbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

1 teentje knoflook gehalveerd, 2½ dl droge witte wijn, 1 theel. citroensap, 250 g geraspte Fougerond (of Gruyère), 250 g geraspte Leerdammer, 2 eetl. maïzena, 2 eetl. kirsch, mespuntje witte peper, mespuntje gemalen verse nootmuskaat, blokjes stokbrood, om op te dienen