Cajunham met bonen

home > gerechten-met-bonen > Cajunham met bonen

Maak de dressing. Doe daarvoor de zure room, ketchup, koriander, cajunkruiden, 2 scheutjes tabasco en peper en zout naar wens in een grote kom. Meng al kloppend, proef en voeg indien nodig meer tabasco toe.
Voeg de bonen, maïs, bleekselderij, rode ui, paprika en ham toe aan de kom en roer tot alles goed is gemengd. Garneer met de takjes koriander en serveer meteen.
Variaties en tips:
Als u geen cajunkruiden vindt, meng dan 1½ theel. paprikapoeder met ½ theel. cayennepeper. Gebruik een blik maïs, circa 350 g, uitgelekt en afgespoeld, in plaats van diepvriesmaïs. Gebraden kip- of kalkoenfilet of achterham is een goed alternatief voor gerookte ham. Maak een snelle salade met tandoorikip en kikkererwten. Meng voor de dressing 150 g magere biogarde met 1 eetl. extra vergine olijfolie, 15 g verse koriander, fijngehakt, 1 theel. geroosterde komijnzaden, het sap van 1 citroen, een scheutje tabasco en breng op smaak. Laat 1 blik kikkererwten, circa 400 g, en 1 blik rode kievitsbonen uitlekken en spoel ze af. Voeg ze dan toe aan de dressing, samen met 1 kleine rode ui, fijngesneden, ½ komkommer, in dobbelsteentjes gesneden, en 200 g fijngesneden groene jonge kool. Snijd 250 g tandoorikip zonder botten in blokjes en voeg ze toe aan de salade. Serveer met naanbrood.





Ingrediënten voor 4 personen

In deze verleidelijke salade worden gerookte ham, rode ui, maïs, zwartogenbonen en veel verse koriander geserveerd met een kruidige dressing op basis van zure room. Koop indien mogelijk een vers stuk ham bij de slager in plaats van voorverpakte ham. Serveer met sappige partjes tomaat en knapperig vers brood.
2 blikken zwarte-ogenbonen, à circa 400 g, uitgelekt en afgespoeld
350 g maïs uit de diepvries, gekookt en uitgelekt
3 stengels bleekselderij, in schijfjes gesneden
1 kleine rode ui, fijngesneden
1 groene paprika, zonder zaden en in dobbelsteentjes gesneden
200 g gerookte ham, in dobbelsteentjes van 1 cm gesneden
takjes verse koriander om te garneren
Cajundressing:
150 ml zure room
1 eetl. tomatenketchup
15 g verse koriander, fijngehakt
1½ theel. cajunkruiden
tabasco
peper en zout