Calabacitas

home > gerechten-met-bonen > Calabacitas

In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en al roerend doorzichtig bakken. Courgette en chilipepers toevoegen en sauteren tot ze gaar zijn. Maïs en bonen erdoor roeren en warm laten worden. Op smaak brengen met zout.
Tip:
Als je geen zwarte bonen in blik kan vinden, gebruik dan kidneybonen, gedroogd of in blik.





Ingrediënten voor 4 personen

Een veelzijdig gerecht dat als lichte lunch, bijgerecht voor een Mexicaanse maaltijd of met kaas en tortilla’s geserveerd kan worden.
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
3 courgettes, in stukjes
1 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
175 g diepvries zoete maïs
1 blikje (400 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
½ theelepel zout, of naar smaak