Sri Lankaans sperziebonencurry

home > indiaas-koken > Sri Lankaans sperziebonencurry

Meng alle ingrediënten, behalve de olie en de kokosmelk, in een kom.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de gemengde ingrediënten 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk en 1 kopje water toe en kook de curry, onder af en toe
roeren, in 20 minuten gaar.
Word het te droog, voeg dan wat water toe.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g sperziebonen in stukjes van 2 cm
150 g fijngesneden uien
1 fijngesneden groene peper zonder pitjes
2 eetlepels Maldive fish (= gedroogd vismaalsel) of garnalenwol
1 kopje kokosmelk of aangemaakte santen
½ theelepel geelwortelpoeder (kurkuma)
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder (djinten)
2 theelepels korianderpoeder
1½ theelepel zout
2 eetlepels olie of boter