Aardappelsoufflé met kaas

home > internationale-aardappel-gerechten > Aardappelsoufflé met kaas

Kook de aardappelen gaar, stamp ze fijn of druk ze door een pureeknijper.
Verwarm de melk tot het kookpunt, klop die door de puree en voeg één voor één de eidooiers toe.
Verhit de boter en fruit hierin de ui tot hij glazig is.
Meng de ui door de aardappelpuree samen met de kaas, zout, zwarte peper en de peterselie.
Sla de eiwitten stijf, spatel de helft door de aardappelpuree en meng dit door de rest van de eiwitten.
Verdeel het mengsel over 4 beboterde soufflépotjes en bak de soufflés 30- 40 minuten op 200°C.





Ingrediënten voor 4 personen

300 g aardappelen
1 ui
50 g geraspte Gruyère
zout, zwarte peper
1/4 bosje peterselie
4 gesplitste eieren
1/2 dl melk
30 g boter