Aardappeltjes Romanov

home > internationale-aardappel-gerechten > Aardappeltjes Romanov

Kook de aardappelen bijna gaar en snijd ze in plakjes.
Roer de Hüttenkäse, de zure room en het chilipoeder met de gesnipperde paprika en uien glad.
Bak het gehakt in de boter rul met zout, peper en nootmuskaat.
Leg in een ingevette ovenschaal om beurten steeds een laagje aardappelschijfjes, een laagje roommengsel en een laagje gehakt.
Dek de laatste laag gehakt af met de kaas en schuif de schaal ± 20 minuten in een hete oven (200°C).





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg aardappelen
2 potjes Hüttenkäse
1 potje zure room
1 theelepel chilipoeder
1 paprika
2 uien
500 g gehakt
2 eetlepels boter
zout, peper, nootmuskaat
150 g geraspte kaas