Aardappeltortilla

home > internationale-aardappel-gerechten > Aardappeltortilla

Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en een doorsnee van 22 cm en doe er om en om de aardappelschijfjes en de uiringen in.
Bestrooi de laagjes met zout en laat ze, onder af en toe omdraaien, op laag vuur langzaam gaar worden (ze mogen niet bruin bakken).
Laat het aardappelmengsel, als het bijna gaar is, in een vergiet uitlekken en vang de olie op.
Maak de koekenpan goed schoon.
Klop intussen de eieren in een schaal schuimig op.
Meng het uitgelekte aardappelmengsel door de geklopte eieren en laat het 10 minuten staan.
Verhit 2 eetlepels van de opgevangen olie in de koekenpan tot de olie begint te walmen.
Voeg dan in één keer het ei-aardappelmengsel toe en strijk het glad.
Zet het vuur lager.
Draai de tortilla, als de onderkant bruin wordt, met behulp van een bord
om en laat in de opnieuw toegevoegde olie ook de andere kant zachtjes bruin worden.
Serveer de tortilla koud of warm.
Eventueel kunt u de tortilla ook op stukjes stokbrood serveren. Die worden dan ‘boccadillas’ genoemd.
N.B.: Voor dit ogenschijnlijke simpele gerecht is het echt heel belangrijk dat de aardappelen bijna gaar zijn en dat u werkt met een zeer hete, goed schoongemaakte koekenpan.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kop olijfolie
4 grote, geschilde aardappelen in plakjes van 3 mm
1 grote ui in dunne ringen
grof zout
4 grote eieren