Gatto (Italiaanse aardappelschotel)

home > internationale-aardappel-gerechten > Gatto (Italiaanse aardappelschotel)

Kook de aardappelen gaar in zoveel water dat ze half onder staan.
Giet ze af, pel ze en maak ze fijn.
Splits de eieren en klop de eierdooiers met de melk los.
Beboter een ovenschaal, klop de dooiers met melk en de helft van de resterende boter door de puree.
Klop de eiwitten met wat zout zeer stijf.
Roer een flinke lepel eiwit door de puree en spatel de puree met de salami en de kaas door het eiwit.
Voeg aan de puree naar smaak aroma, peper en zout toe en roer de peterselie door de puree.
Schuif het rooster even boven het midden in de oven en verwarm die voor op 240°C.
Schep de helft van de puree in de schaal, leg de plakjes ei op de puree en schep de rest van de puree in de schaal.
Roer de kaas en het paneermeel door elkaar, strooi dit mengsel op de puree en verdeel daar de rest van de boter in stukjes op.
Zet de schaal in de oven tot de puree door en door warm en mooi van kleur is.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g goed geboende aardappelen
3 eieren
1 dl melk
70 g boter
zout
70 g kleingesneden salami
150 g kleingesneden gerookte kaas
1 gekookt ei (gepeld)
aroma
peper
4 eetlepels fijngehakte peterselie
2-3 eetlepels geraspte kaas
2-3 eetlepels paneermeel