Spaanse aardappelomelet II

home > internationale-aardappel-gerechten > Spaanse aardappelomelet II

Verhit 1 dl olijfolie in een zware koekenpan.
Doe de aardappelplakjes erin, strooi er 1 theelepel zout over en schep om.
Zet het vuur laag en bak de aardappelen 15-20 minuten; keer ze af en toe om.
Giet de overtollige olie weg.
Klop de eieren schuimig met 1 theelepel zout, schep de aardappelen er voorzichtig door en laat het mengsel even rusten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het ei-aardappelmengsel erin.
Strijk de omelet glad en laat de eieren op laag vuur stollen.
Keer de omelet met behulp van een bord of deksel en bak ook de andere kant bruin.
Serveer de omelet warm of koud.





Ingrediënten voor 4 personen

1 1/2 dl olijfolie
1 kg grote geschilde aardappelen in dunne plakjes
2 theelepels zout
6 eieren