Spekrösti

home > internationale-aardappel-gerechten > Spekrösti

Schil en was de aardappelen en kook ze ± 20 minuten in een pan met 1 liter water en zout.
Giet ze af en laat ze afkoelen.
Rasp de aardappelen boven een kom met een grove rasp.
Pel de ui en snipper hem heel fijn.
Snijd het ontbijtspek in dunne reepjes.
Verhit in een koekenpan 25 g boter en bak de ui en het spek al omscheppend ± 4 minuten.
Voeg de aardappelrasp toe en bestrooi die met zout.
Bak de aardappelrasp al omscheppend ± 5 minuten op halfhoog vuur.
Vorm de aardappelrasp in de koekenpan tot een koek, druk die licht aan en bak hem op laag vuur ± 10 minuten (schep niet meer om!).
Snijd de rest van de boter in kleine stukjes en laat die langs de rand van de aardappelkoek in de pan glijden.
Bak de koek nog ± 5 minuten.
Snijd de aardappelkoek (= rösti) in vieren.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g vastkokende aardappelen
1 ui
40 g boter
100 g ontbijtspek in plakjes
zout