Zalm met aardappelkorstje

home > internationale-aardappel-gerechten > Zalm met aardappelkorstje

Was de worteltjes en de savooiekool en snijd de wortels in schijfjes en de kool in reepjes.
Verhit de boter en fruit de groenten hierin ± 10 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de room met de bloem en de melk.
Was en schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en leg die in een waaiervorm op de zalmfilets.
Verhit de olie en bak de filets hierin, met de aardappelen erop, aan de onderkant aan.
Draai ze voorzichtig om.
Hak de koriander en meng het met de groenten.
Schep de zalmfilets met de groenten op de borden.





Ingrediënten voor 4 personen

200 g worteltjes
350 g savooiekool
1 theelepel boter
zout, versgemalen peper
150 g zure room
1 eetlepel bloem
1/2 dl magere melk
4 zalmfilets
4 vastkokende aardappelen
1 eetlepel olijfolie
1 bosje koriander