Chilischotel met aubergine en kip

home > koken-met-een-wok > Chilischotel met aubergine en kip

Snijd met een scherp mes de aubergines in de lengte in vieren. Snijd deze stukken in stukjes van ± 1 cm. Leg de auberginestukken in een schaal en bestrooi ze royaal met zout. Roer alles goed om. Dek het geheel af met plasticfolie en laat het 30 min. rusten. Spoel de aubergine goed onder de koude kraan af. Dep hem met een schone theedoek droog. Verhit de helft van de olie in een wok, voeg het knoflook toe en bak tot het zacht maar niet verkleurd is. Voeg de aubergines toe en roerbak hem 3-4 min. Voeg de lente-uitjes en chilipeper aan de gare aubergine toe en roerbak dit nog 1 min. Schep het aubergine-uimengsel uit de wok en zet het apart. Houd het mengsel warm. Verhit de resterende olie in de wok, voeg de kip toe en roerbak 2 min. totdat de kip door en door gaar is. Doe de aubergine en uien terug in de pan en roerbak het geheel 2 min. tot alles goed warm is. Meng de andere ingrediënten en giet deze al roerende over de kip en aubergines in de wok. Roer de saus totdat hij helder en ingedikt is. Dien direct op. Lekker met eiermie.





Ingrediënten voor 4 personen

2 middelgrote aubergines, zout, 4 eetl. sesamolie, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 4 lente-uitjes in diagonale repen, 1 groene chilipeper fijngehakt, 350 g kipfilet in dunne reepjes, 2 eetl. kippen- of groentebouillon, 1 eetl. tomatenpuree, 1 theel. maïzena, suiker naar smaak