Kipcurry met pinda's

home > koken-met-een-wok > Kipcurry met pinda's

Snijd de kip in blokjes en leg deze in een lage schaal. Meng de citroen- en limoensap met de fijngehakte chilipepers in een schaal en giet dit over de kip. Meng alles door elkaar totdat de kip geheel bedekt is. Dek het af en laat de kip 1 uur marineren. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui glazig en lichtbruin. Roer de komijn en koriander erdoor. Schep de kip met een schuimspaan uit de marinade en roerbak het vlees om en om in de wok. Voeg de marinade toe en roerbak de kip nog 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de gemalen pinda’s toe en schenk gelijdelijk de bouillon en kokosmelk erbij. Voeg de kokos, suiker en vissaus toe. Temper het vuur en laat alles zachtjes 5 min. sudderen, totdat de kip gaar is. Roer af en toe. Dien direct op. Serveer er gekookte pandarijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g kipfilet, sap van 1 citroen, sap van 1 limoen, 3 groene chilipepers zonder zaadjes fijngehakt, 4 eetl. zonnebloem- of arachideolie, 1 ui fijngehakt, ¼ theel. komijnpoeder, ¼ theel. korianderpoeder, 115 g geroosterde pinda’s gemalen, 1,5 dl kippenbouillon, 1,5 dl dikke kokosmelk, 85 g verse kokos geraspt, 1 eetl. suiker, 1 eetl. vissaus