Kipkluifjes met sesamzaad

home > koken-met-een-wok > Kipkluifjes met sesamzaad

Verwijder de puntjes van de kipkluifjes. Snijd het gewricht door om twee delen te scheiden. Pureer de bonen en voeg 1 eetl. kokend water toe. Laat ze een paar min. rusten. Verhit de olie in een wok en voeg knoflook en gember toe. Roer even, voeg de kip toe en roerbak die in circa 3 min. lichtbruin. Voeg de sojasaus en wijn of sherry toe en laat het geheel al roerende nog 30 sec. doorkoken. Voeg de geweekte bonen en peper toe. Dek de wok af, temper het vuur en laat het geheel 8-10 min. sudderen. Verwijder het deksel en draai het vuur hoger. Laat alles al roerende doorkoken totdat het vocht bijna verdampt is en de kluifjes met saus bedekt zijn. Haal ze van het vuur en bestrooi ze met sesamzaad. Dien ze op en serveer er eventueel lente-uitjes of koriander bij. Serveersuggestie: Van de lente-uitjes maak je als volgt kwastjes, verwijder de wortels en groene toppen en snijd de stengel in dunne reepjes. Leg ze een paar uur in ijswater, zodat de uiteinden omkrullen. Laat ze uitlekken en gebruik ze als garnering. Tip van de kok: Je kan de kipkluifjes van tevoren bereiden en opnieuw opwarmen. Verwarm ze 10-15 min. in een oven van 180°C. Zorg ervoor dat ze bij het opdienen heet zijn.





Ingrediënten voor 4 personen

12 kipkluifjes, 1 eetl. gezouten zwarte bonen, 1 eetl. arachideolie, 2 teentjes knoflook geperst, 2 schijfjes gemberwortel geschild en in zeer dunne reepjes, 3 eetl. sojasaus, 1½ eetl. rijstwijn of droge sherry, ¼ theel. peper, 1 eetl. sesamzaad