Preipannenkoek met kokossaus

home > koken-met-een-wok > Preipannenkoek met kokossaus

Was de prei en snijd ze in dunne reepjes. Doe ze in een schaal met de rijst, bloem, 125 ml water, een snufje zout, suiker en de arachideolie. Meng alles door elkaar en zet het apart. Meng voor de saus de kokosmelk, tomatenketchup, sambal oelek, de rest van het zout en de witte peper in een schaal en zet apart. Verhit 5 eetl. plantaardige olie in een wok. Giet de helft van het rijstmengsel in de wok, zodat de bodem gelijkmatig bedekt is. Bak de koek ± 5 min. aan beide kanten. Schep de koek uit de pan, leg hem op een bord en houd hem warm. Herhaal dit met de rest. Verhit de resterende olie in de wok en voeg de lente-uitjes en de saus toe. Roerbak het geheel 2 min. Giet de saus over de koeken en dien ze direct op.





Ingrediënten voor 4 personen

350 g prei, 3 eetl. zilvervliesrijst gekookt, 3 eetl. tarwebloem, snufje zout + ½ theel. extra, ½ theel. suiker, 2 eetl. arachideolie, 375 ml kokosmelk, 2 eetl. tomatenketchup, 1½ theel. sambal oelek, ¼ theel. witte peper, 1,5 dl plantaardige olie, 250 g lente-uitjes in dunne reepjes