Roergebakken kippenlevers

home > koken-met-een-wok > Roergebakken kippenlevers

Maak de kippenlevers schoon, verwijder verkleurde delen en pezen. Snijd de levertjes in gelijkmatige stukken en zet ze apart. Verhit de wok en giet de olie erin. Temper het vuur zodra de olie heet is en roerbak de amandelen tot ze goudbruin zijn. Haal de amandelen uit de wok en laat de olie teruglopen. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak het teentje knoflook 1-2 min. in de wok om de olie smaak te geven. Verwijder het knoflook en gooi het weg. Voeg de levertjes aan de olie toe en roerbak ze in 2-3 min. gelijkmatig bruin. Haal ze uit de wok en houd ze warm. Roerbak de peultjes 1 min. in de hete olie. Voeg de Chinese kool toe en bak hem 1 min. Haal de groenten uit de wok, zet ze apart en houd ze warm. Meng in een schaal de maïzena met 1 eetl. koud water, roer dan de sojasaus en bouillon erdoor. Giet het maïzenamengsel in de wok en breng het al roerende aan de kook, totdat de saus helder en ingedikt is. Doe alle andere ingrediënten erbij en warm het 1 min. door, tot alles goed warm is. Dien direct op. Serveer er nasi of gekookte eiermie bij.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g kippenlevers, 3 eetl. sesamolie, 55 g geblancheerde gehalverde amandelen, 1 teentje knoflook, 55 g peultjes afgehaald, 8-10 Chinese koolbladeren in reepjes, 2 theel. maïzena, 2 eetl. sojasaus, 1,5 dl kippen- of groentebouillon