Rundvlees met ananas

home > koken-met-een-wok > Rundvlees met ananas

Snijd de biefstuk in dunne reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en giet deze over de biefstukreepjes. Laat dit afgedekt met plasticfolie in de koelkast 30 min. intrekken. Meng de maïzena met de bouillon, sherry en bruine suiker en zet dit apart. Verhit 2 eetl. olie in de wok en voeg de biefstukreepjes met zo weinig mogelijk marinade toe en roerbak de reepjes op hoog vuur tot het vlees krokant is. Giet de overige marinade erbij en schep het geheel in een aparte kom. Verhit de overige olie op een matig vuur en roerbak hierin de selderij in 2 tot 3 min. Giet het maïzenamengsel erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg de rundvleesreepjes en de saus erbij en voeg de ananas toe. Breng aan de kook en serveer direct met bijvoorbeeld mihoen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g biefstuk, 2 eetl. maïzena, 4 eetl. runderbouillon, 2 eetl. droge sherry, 2 eetl. bruine basterdsuiker, 3 eetl. maïsolie, 3 stengels bleekselderij in schijfjes, 4 plakken ananas in blokjes

voor de marinade:

2 tenen knoflook in dunne plakjes, 3 cm verse gember zeer dun gesneden, 2 eetl. maïsolie, 1 eetl. rode wijnazijn, 2 eetl. zoethete chilisaus, 2 eetl. Japanse sojasaus