Varkensvleescurry met pinda's

home > koken-met-een-wok > Varkensvleescurry met pinda's

Snijd het varkensvlees in blokjes en leg deze in een lage schaal. Meng de citroen- en limoensap met de fijngehakte chilipepers in een schaal en giet dit over het vlees. Meng alles door elkaar totdat het varkensvlees geheel bedekt is. Dek het af en laat het vlees 1 uur marineren. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui glazig en lichtbruin. Roer de komijn en koriander erdoor. Schep het varkensvlees met een schuimspaan uit de marinade en roerbak het vlees om en om in de wok. Voeg de marinade toe en roerbak het vlees nog 2-3 min. op hoog vuur. Voeg de gemalen pinda’s toe en schenk gelijdelijk de bouillon en kokosmelk erbij. Voeg de kokos, suiker en vissaus toe. Temper het vuur en laat alles zachtjes 5 min. sudderen, totdat het varkensvlees gaar is. Roer af en toe. Dien direct op. Serveer er gekookte pandarijst bij.





Ingrediënten voor 4 personen

450 g varkensvlees, sap van 1 citroen, sap van 1 limoen, 3 groene chilipepers zonder zaadjes fijngehakt, 4 eetl. zonnebloem- of arachideolie, 1 ui fijngehakt, ¼ theel. komijnpoeder, ¼ theel. korianderpoeder, 115 g geroosterde pinda’s gemalen, 1,5 dl kippenbouillon, 1,5 dl dikke kokosmelk, 85 g verse kokos geraspt, 1 eetl. suiker, 1 eetl. vissaus