Egyptische gevulde koolbladeren

home > kool-gerechten > Egyptische gevulde koolbladeren

Haal de bladeren voorzichtig los van de kool en blancheer ze kort in kokend water. Doe de tomaten in een blender en pureer ze. Kook de rijst bijna gaar in het tomatensap. Hak de knoflook, dille en peterselie fijn.
Neem, zodra de rijst alle vocht heeft opgenomen, de pan van het vuur en voeg er de boter, kruiden, peper en zout aan toe. Snijd uit de koolbladeren lapjes van 6 × 4 cm, schep er steeds wat van de vulling op en rol ze op zoals een sigaret. Leg de rolletjes dicht tegen elkaar aan in een brede pan en bedek ze met bouillon, ze mogen echter niet gaan zwemmen. Zet de pan op het vuur en temper het vuur onmiddellijk zodra het kookpunt is bereikt. Doe de deksel op de pan en laat de rolletjes op een heel laag pitje in 25 minuten gaar worden.
Serveertips:
Schik de rolletjes op een mooie schaal, garneer met een takje dille en platte peterselie en serveer onmiddelijk.





Ingrediënten voor 4 personen

1 Turkse witte kool (de Turkse kool heeft veel fijner bladeren dan onze eigen winterkool) (Turkse winkel)
4 tomaten
1 teentje knoflook
300 g rondkorrelige rijst
½ bosje dille
½ bosje platte peterselie
roomboter
peper en zout
2 dl (lams)bouillon