Kooltaart

home > kool-gerechten > Kooltaart

Laat het bladerdeeg ontdooien.
Vet de vorm in en beleg deze met 8 plakjes deeg. Laat het deeg ruim over de rand hangen en houd 2 plakjes deeg apart voor de deksel.
Verwarm de oven voor op 180°C. (hetelucht 160°C.).
Was de kool, snij de stelen in stukken en hak het blad grof.
Roerbak de kool op een hoog vuur ca. 3 minuten.
Kneus de pecannoten en strooi deze over de deegbodem.
Meng de kaas en de ham door de kool en vul hiermee de vorm.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk het eimengsel over de vulling.
Plak de rest van het deeg aan elkaar met een beetje water. Maak hiervan een deksel en plak de rand dicht.
Laat de kooltaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden. Tip: ook lekker met spekblokjes





Ingrediënten voor 4 personen

1 pak diepvries bladerdeeg (450 g Koopmans)
boter voor invetten
1 Chinese kool
75 g pecannoten
50 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g geraspte jong belegen kaas
100 g gekookte hamblokjes
4 eieren (M)
150 ml slagroom
zout
versgemalen peper
snufje nootmuskaat
extra nodig: springvorm (doorsnede 24cm)