Spruitenschotel

home > kool-gerechten > Spruitenschotel

Verwarm de oven voor op 220°C. (hetelucht 200°C.).
Schil 750 g aardappels en snij ze in dunne plakjes. Was en dep de aardappelplakjes droog
Kook 700 g geschoonde spruiten (Super) en de aardappel ca. 4 minuten. Giet de groenten af en laat stomen totdat ze droog zijn
Bak 100 g gerookte spekblokjes in een droge koekenpan krokant
Vet een ovenschaal in, schep de groenten in de schaal en verdeel de spekjes en 100 g ossenworst erover
Klop 2 eieren los met 250 ml slagroom, pers 2 teentjes knoflook erboven uit en voeg ½ theelepel kerriepoeder toe. Breng op smaak met zout en peper
Schenk het slagroommengsel erover en bak de spruiten-schotel midden in de oven in ca. 30 minuten gaar. Gratineer met kaas.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g aardappels
700 g geschoonde spruiten (Super)
100 g gerookte spekblokjes
100 g ossenworst
2 eieren
250 ml slagroom
2 teentjes knoflook
½ theelepel kerriepoeder
zout, peper
jonge kaas om te gratineren (100 g geraspt)