Gemengd visbordje met mosterd-dillesaus

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Gemengd visbordje met mosterd-dillesaus

Doe voor de mosterd-dillesaus de azijn in een kom en meng er de mosterd, de
honing en peper en zout door.
Meng er al roerend met een garde heel langzaam de olie door.
Snijd de dille fijn (houd 1 takje apart) en meng deze door de dressing.
Leg op vier borden een bedje van zeekraal.
Leg 2 tranches zalmfilet en heilbot op elkaar; vouw ze tot een soort bloem en
leg deze op de zeekraal.
Rangschik er wat garnalen en mosselen omheen, schep de saus erbij en garneer
met een takje dille, een schijfje citroen en kappertjes.
Serveer met toost en roomboter.
Zeekraal is een buisvormig plantje dat aan zee groeit en een beetje op een
hertengewei lijkt.
Zeekraal heeft hetzelfde zoutgehalte als zeewater (of zelfs nog meer) en
droogt daardoor onder invloed van het zeewater niet uit. Hierdoor heeft het
zijn fijne zilte smaak, waardoor het heel goed samengaat met zeevis en schaal-
en schelpdieren.





Ingrediënten voor 4 personen

potje zeekraal
150 g gerookte zalm, plakken
150 g gerookte heilbot, plakken
150 g grote gepelde garnalen
150 g gekookte mosselen
kappertjes
4 schijfjes citroen
Voor de mosterd-dillesaus:
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels milde Franse mosterd
2 eetlepels honing
peper en zout
1 dl olijfolie
bosje verse dille