Snoekbaars met limoensaus en groene asperges

home > lente-zomer-herfst-en-winter-recepten > Snoekbaars met limoensaus en groene asperges

Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
Snijd de uien in ringen, hak de dille, rasp de schil van de limoen en pers de
vrucht uit.
Spreid de uiringen in de ovenschaal uit, leg de vis erbovenop en bestrooi
deze met peper en zout.
Giet de witte wijn, het limoensap en de slagroom erbij en strooi de dille en
de limoenrasp erover.
Zet de schaal, afhankelijk van de dikte van de visfilets, 10-15 minuten in de
oven tot de vis gaar is.
Snijd ± 3 cm van de steel van de asperges af en schil, indien nodig, de
onderkant van de steel.
Kook de asperges in ruim kokend water met peper en zout beetgaar.
Serveer de vis en de asperges met de saus en geef er aardappelpuree bij.
De snoekbaars is een vis die oorspronkelijk niet uit Nederland komt, maar uit
Oost-Europa. Door de vermindering van de waterkwaliteit in Nederland heeft de
snoekbaars op vele plaatsen de snoek verdrongen. Hij is inmiddels niet meer
uit de Nederlandse wateren weg te denken en daar hebben we een goede
consumptievis mee gewonnen.
Toch wordt er in Nederland maar weinig snoekbaars gegeten, terwijl het een
heel goedkope vis is en de filets geheel graatloos zijn. Bij uitstek dus een
zeer smakelijke en geschikte vis voor consumptie.





Ingrediënten voor 4 personen

boter om in te vetten
2 rode uien
verse dille
1 limoen
600 g snoekbaarsfilet
peper en zout
½ dl witte wijn
1½ dl slagroom
500 g groene asperges