CHILI RO]A

home > mexicaans-koken > CHILI RO]A

1. Verhit circa 0,6 dl olie in een braadpan en bak het vlees in kleine porties op een matig tot hoog vuur in vijf minuten bruin.
2. Leg het vlees op een bord. Zet het vuur laag en bak in 5 minuten ui, knoflook, paprika’s en Spaanse pepers. Voeg chilipoeder, komijn en paprikapoeder toe en bak die nog 1 minuut. Giet de vloeistof erover en voeg tomaten uit blik, tomatenpuree en het vlees toe.
3. Laat alles circa 11/2 -2 uur zachtjes sudderen. Voeg 45 minuten voor het eind van de kooktijd de bonen toe.
4. Als het vlees helemaal mals is, voegt u zout naar smaak toe. Garneer met blokjes tomaat.

VARIATIE: gebruik eens varkensschouderlappen of een combinatie van rund- en varkensvlees. Hoewel het wat minder authentiek is, kunt u de chili ook met gehakt maken.

  • Dit gerecht kan ingevroren worden.

INVRIEZEN: de chili kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden. Laat het
gerecht helemaal afkoelen voor u het in goed afgesloten doosjes invriest. Ontdooi de chili in de koelkast en warm hem langzaam op.





Ingrediënten voor 4 personen

Olie, 900 g sukadelappen, in blokjes van 2,5 cm, 1 grote rode ui, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 2 rode paprika’s, in stukjes van 2,5 cm, 1-2 rode Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt, 3 el milde chilipoeder, 1 el komijn, 1 el paprikapoeder, 7 dl bier, water of bouillon, 225 g tomaten uit blik, gepureerd, 2 el tomatenpuree, 225 g kidney beans uit blik, snufje zout, 6 rijpe tomaten, ontveld, ontdaan van zaad, in blokjes